Vikten av patentansökan

Utvecklingen i samhället går allt snabbare framåt och allt fler verkar vilja gå sin egen väg och starta ett eget företag. Detta kommer troligtvis leda till att marknaden kommer att få fler personer och företag som konkurrerar om samma kunder. Det gäller därför att sticka ut från mängden.

Det blir därför allt viktigare att skicka in en patentansökan för att skydda de produkter eller tjänster som man själv har utvecklat. Annars riskerar man att någon annan stjäl idén, vilket då skulle betyda att man inte har ensamrätt på det man har utvecklat.

Syftet med patent
Syftet med patent är att skydda skaparen/skaparna av en specifik produkt eller tjänst från att bli kopierad av andra. Annars kan man på så vis bli utkonkurrerad av sin egen utvecklade produkt.

Patent är därför nödvändigt i ett fungerade samhälle, eftersom det uppmanar till nytänkande och skapande av nya produkter och tjänster. Utan möjlighet att skydda sin idé hade troligtvis betydligt färre gjort sig mödan att utveckla något nytt.

Hur ser framtiden ut?
Det är svårt att sia om framtiden. Men med den utveckling man kan se just nu; att allt fler startar företag och att intresset bland unga verkar ha exploderat när det gäller entreprenörskap och företagande, så verkar inte troligt att det kommer ansökas om färre patent än det gör i dagsläget.

Så med stor sannolikhet kommer det att bli en allt större ökning av antal patentansökningar och antal företag som startas framöver. Men hur framtiden verkligen utspelar sig återstår att se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *