Vad är rostfritt stål?

Rostfritt stål är tillverkat av några av de grundläggande elementen som finns i jorden, som järnmalm, krom, kisel, nickel, kol, kväve och mangan. Egenskaperna hos den slutliga legeringen skräddarsys genom att variera mängderna av dessa element. Det har en utmärkt beständighet mot rost på grund av dess krominnehåll, vanligtvis från 12% till 20% av legeringen.

Det finns fler än 57 sorter av rostfritt stål som erkänns som standardlegeringar. Dessa många typer av stål används i ett nästan oändligt antal applikationer och branscher, som bulkmaterialhanteringsutrustning, fasader och tak, biltillverkning, massa- och papperstillverkning, rörledningar, konsumentprodukter, marin och varvsindustrin, sportartiklar (skidor), och transport (järnvägsvagnar), för att bara nämna några.

Hur formas rostfritt stål?
Det är mycket som krävs för tillverkning av rostfritt stål. Efter att det rostfria stålet har formats och dess olika former är förpackade och transporterade till slutanvändaren behövs det en mängd andra processer. Det kräver en ytterligare formning med hjälp av olika metoder, såsom valsformning, pressformning, smidning, tryckritning, och extrudering. Stålet kräver även en ytterligare värmebehandling (glödgning), samt bearbetning och reningsprocess innan det är färdigt att användas.

Det finns också en mängd av olika metoder för sammanfogning av rostfritt stål, men svetsning är oftast den vanligaste formen. Fusion och motståndssvetsning är de två grundläggande metoder som vanligtvis används, men även detta har många variationer för båda metoderna.

Varför ska man välja rostfritt stål?
Rostfritt stål är elastiskt, 100% återvinningsbart, och är ett hygieniskt material, vilket gör det till ett populärt val för både kommersiella och privata kök. Det har en universell dragningskraft som arbetar med moderna kök med ett mer elegant utseende, samtidigt som det erbjuder ett ofarligt arbetsområde.

Redskap, apparater och plana ytor säkerställer livslängden och de korrosionsbeständiga egenskaperna som är tillverkade av rostfritt stål. Detta i sig förhindrar matförorening. Stålet är dessutom lätt att rengöra och kräver lite eller ingen underhållskostnad. Enbart dessa fördelar gör det till ett idealiskt val för hemmabruk och företag och det är också anledningen till att det blir mer populärt inom hotell- och restaurangbranschen idag. Om du är intresserad av material av rostfri tillverkning för ditt storkök kan GSP Produktion AB erbjuda dig endast det bästa och mest hållbara inom rostfria produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *